Tuesday, September 8, 2009

Kuih Cara Sardin

Salah satu menu berbuka kami ... nihh buat sendiri yerrr.. biasa la klu dah skali bancuh adunan tuh 2 3 ari nyer menu la... kan.. adunannya simpan dalam peti ais.....pakai inti sardin jer.... letak bawang ckit... cabai besar sikit...
hari ahad punyerrr...
n hari isnin punyerr (hangit ckit la plak kan..)

Resipi? rasanya tak payah la kan... sbb sy nih mmg tak de sukatan campak2 jer.... bahan2nya... tepung gandum, air, 1 biji telur, serbuk kunyit skit... satu sudu mentega/butter, garam, dan untuk intinya sardin dan bahan hiasan secukupnya.... saya masukkan bahan adunan dalam blender dan blend ja....orang lain lebih expert klu bab memberi resipi....he..he..

4 comments:

mai said...

wah, mcm sedap je. terer kam buat kuih. smpt juga ya. maizu kdg2 balik rmah lagi 50 mins bukak pose,mmg bersilat la di dapur nak masak.

Kamria said...

tak de la terror mana pun... miju pun boleh klu sempat kan... saya selalu sampai rumah bulan puasa nih pukul 6pm paling lambat pun 610pm... sempat la jg yg simple kan...tp kuih cara nihh projek hujung minggu kan..

ijayuji said...

Salam kak kamria!!!! sedap ni cara lauk sardin sbb mmg suke mkn sardin, eeeeee yg hangit tu bg kat kita!! kita suke yg itam2 gitu ehehe sedap!!

Kamria said...

He..he... ala ika biasa ja tuh.. ika lagi expert bab masak nihh...