Saturday, July 18, 2009

Jawab Tag daaa....

Ini kali kedua seingat aku dapat tag nie.. Yang pertama dulu aku tak jawab pun he.. he.. sori la yerkk miju... masa tuhh piki apa ntahhh.... tapi untuk kali nihhh aku mmg bersemangat nak jawab... Si Echam nie... semangat... siap pesan lagi sebelum balik opis ari khamis ari tuhh so aku wat tag... he.. he.. Ok layan saja.....

1. Bekas kekasih saya adalah :
> Kawan kawan saja .. mana ada kekasih...


2. Saya sedang mendengar :
> Joe and Echam borak2 sal Problem kat PROTON. Aku malas layan selagi belum habis ini kerja... ngeh...ngeh


3. Mungkin saya patut :
> Tambah sikit pendapatan yang ada untuk menampung perbelanjaan isi rumah sekarang dan masa akan datang sebab pendapatan yang ada sudah paras hidung.

4. Saya suka :
> Makan dan masak bagi hubby test sbb dia pengkritik terhebat saya.. hihiii....


5. Sahabat-sahabat baik saya :
> Semua yang sudi berkawan seadaya dengan saya bukan kerana wang ringgit atau glamour

6. Saya tak faham :
> Member pompuan kat opis (bukan semua) berkawan pilih kawan atau lebih tepat pilih geng...

7. Saya kehilangan :
> Masa tidur yang banyak bila dah berkahwin... sebab masa bujang hobi adalah tidur... keh..keh..

8. Ramai yang kata :
> La dah 30 puluh ingatkan 25 ka 26... he he.. prasan sekejap...

9. Makna nama saya :
> Cahaya Bulan

10. Cinta itu adalah :
> Sesuatu yang indah dan tak boleh digambarkan dengan kata2 tetapi adakalanya macam selumbar yang menusuk kulit... ish mcm mana tuhh...

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
> panjat pintu, nak repair wayering dalam opis. Bos dah banyak kali berbunyi dah beb sal wayering... he.. he...

12. Saya akan cuba :
> Menjadi isteri yang terbaik untuk suami, menjadi ibu yang terbaik untuk anak2, menjadi anak yang sentiasa menyenangkan hati ibu bapa dan mertua, kakak yang selalu mengambil berat hal adik beradik dan tidak menyusahkan orang lain.

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
>
SELAMANYA lah... sehingga akhir hayat la kot...

14. Telefon bimbit saya :
> Henpon murah NOKIA tak tau model apa tp check kt blakang dia tulis 1200.... betul la tu kot

15. Bila saya terjaga dari tidur :
> Anak nangis minta susu malam2. Tp klu bangun dah pagi tu trus ja ligat wat itu dan ini sebelum nak bertolak ke office. Semua ibu2 mcm ni waktu pagi kan....

16. Saya paling meluat bila :
> 1. Kawan pilih kawan.

2. Orang yang tak tau hukum antara bukan muhrim dan muhrim.... seperti yang terjadi dalam rancangan realiti hiburan sekarang nihh... meluat dan sedih pun ada sbb yang buat adalah orang yg seagama....


17. Pesta/Parti adalah :
> Acara makan-makan kat umah jiran, kengkawan... boleh gantung periuk beb...

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
> Kucing kat umah family saya yang kami semua panggil BU, sebb bila tengok cara dia jaga anak2 dia mmg sungguh comey... ibu mana x sayangkan anak.... klu nak ikut dulu tak suka kucing tp bila dah kenai ngan BU ni... perasaan suka n sayang pada kucing tuhh mula timbul.... hakikatnya kucing juga ada perasaan seperti kita .... sbb tuhh skang nih x boleh tgk kucing yang lapar apatah lg ada anak berkeliar merata cari perlindungan...

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
> 28 onwards sbb masa nihh dah ada anak yang pertama. Hidup saya lebih fokus... saya tahu apa yang perlu saya perjuangkan dalam kehidupan. Agar anak2 (skang dah dua) bahagia di dunia dan di akhirat. Apa2 pun yang sy nak wat.... keluarga didahulukan...

20. Hari ini :
> 20/7/09 - Israk Mikraj. Kilang tak cuti replace ke minggu raya puasa... apa2 jer la...

21. Malam ini saya akan :
> Lipat kain yang belum dilipat kot je la... klu nak tido... tido aja...

22. Esok saya akan :
> Bawa Mahirah ke Klinik cucuk... harap dia tak demam lagi

23. Saya betul-betul inginkan :
> Ada business sendiri di rumah, so tak payah kol 730pg dah kuar umah pegi keja n kita tahu anak2 ada dan selamat dalam jagaan kita. Tp buat masa skang mmg keadaan belum mengizinkan.

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
> Rasanya tak sempat tengok cermin pun... tempek2 bedak baby johson, sarong tudung ja ok dah(tudung ala2 ekin tu kan senang ha)...

25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
> Kedai-kedai runcit dan pakcik jual ikan tepi jalan... klu bukan kita yang nak support perniagaan orang kita... siapa lagi kan...

26. Makanan barat atau Jepun :
> Barat...Pizza Hut, Mc Donald tuh asal sana kan... tp Makanan melayu juga bertahta di hati..

27. Bilik yang terang atau gelap :
> Dua2 pun boleh ikut occasion la..tp klu bab tido x kisah pun... bantai jer...

28. Makanan Segera adalah :
> Makanan yg aku x payah masak... contohnya Mc Donald, Pizza Hut, Secret Recipi, termasuk juga dalam senarai Roti Canai kedai Mamak, Donut and karipap K kiah, Nasik Lemak K Timah, Nasi Goreng Embak Kantin, Satay Pasar Malam...

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
> Aku tak kisah pun

30. Siapa yang anda mahu TAG?

> Sy tak leh la nak buat senarai panjang macam si Echam tu kan... so sesapa yang sudi menjawab sila la jawab... tp jangan la lupa tinggaikan komen anda di sini so sy leh la juga berkenalan dengan anda.. ye tak.. klu ada yang sudi... he..he...




2 comments:

Webmaster said...

Bagus2.. Anak murid yang bagus ni.

Kamria said...

sepagi la jugak nk jwb tag nie.. hihi...