Tuesday, April 28, 2009

Good Luck!!

Entry kali ni adalah sebagai sokongan kepada my sis, Nurul yang membuka sebuah kedai menjual textile di Pekan Tanah Merah, Pendang, Kedah (ala...kat area kedai baru tuhh..)

Kedai dibuka pada 3hb April baru2 nie... (Ada sedikit majlis doa selamat dan jamuan ringan pada semua customer... yang of course aku mmg la x join sbb dok jauh...sedih2x) Ada menjual pelbagai jenis kain pasang, tudung, dan baju2 ready made. Kedai diberi nama GB Textiles Sdn Bhd. Sebut sal GB... ada yang tanya GB tuhh apa... Guru Besar ka... sbb my mum bekas Guru Besar he...he.. mmm....Gedung Baju ka... tapi sebenarnya GB tu sebenarnya "Girang Bakti" mengambil nama Mini Market yang dimiliki oleh abah kat Kg Rambai, " GIRANG BAKTI ENT". Tp klu tanya tuan punya kedai dengan tersengih2 dia jawab "GADIS BERANI" he...he.. apa pun maksud GB tuh tak penting kan... yg penting tercapai juga impian abah nak tgk kedai kat TAnah MErah beroperasi n tercapai jugak hajat nurul nak buka business sendiri kan... walau pelbagai rintangan datang menongkah kan...





So masa balik kg seminggu lepas tuh sempat la amik video kat kedai tuhh. Jom layan.......
video

Klu untuk permulaan kira ok la stok barang tuhh.. Jgn risau banyak lagi stok yang akan masuk termasuk la kain2 yang terlatest design nya...


Untuk itu, kepada orang2 Kedah...pakat mai ramai2 kat sini support my sis he.. he..klu orang negeri lain pun kebetulan turun kedah singah la mai... Harga gerenti berpatutan. Kata Nurul...Orang Pahang mai sini pun borong sakan sbb harga yang berbaloi... mmg tak rugilah!!!

1 comment:

Hanisham Ab Halim said...

Jauhnya orang Pahang p shopping kat sana =))