Biskut paling mudah nak wat... pernah makan nih dua tahun lepas kat umah seorang kawan... dah jatuh cinta ngannya... tanya dia buat mcm mana dia cakap amik kat internet... try search la kan.... tapi tahun ni baru wat...sy pakai resipi dari EmiZuLeEyAHanZ dr MyResipi takut la kan klu hentam keromo mcm selalu tuh x menjadi..... sy ingin copy paste resipi di sini ya...
Cornflakes Choco
Bahan-bahan ( 45 biji )
- 100gm cornflakes
- 150gm coklat masakan (guna coklat yg takde brand, boleh dapat di kedai pemborong brg kuih)
- 1 sudu minyak jagung (sebagai pengilat coklat)
- sedikit badam hancur untuk hiasan
- paper cup
Cara-cara
- masak coklat guna teknik double boil
- bila dah hampir cair, masukkan minyak jagung
- kacau sebati dan biar coklat benar2 cair
- ramas cornflakes, jangan terlalu hancur
- campurkan ke dalam coklat yg dah dicairkan tadi
- gaul sebati dan isi dalam paper cup (kena cepat coz coklat akan cepat mengeras)
- tabur badam halus
- biar seketika sehingga coklat sudah mengeras.. dan siap..
Insyaallah mlm nih wat 2 adunan lagi...
No comments:
Post a Comment