Disebabkan angin "Coklat" bertiup kencang dalam dunia blog nie, maka saya pun amik kesempatan di hujung minggu yang x la senang sangat (sbb sabtu turn sy duty kt kilang) untuk menambahkan sedikit ilmu di dada mengenai pembuatan chocolate homemade. Cikgunya datang dari jauh nun di seremban sana ke rumah kecil saya di Kundang. Blog dia leh amik kat sisi sbelah kanan ya... Rupanya x lah payah nak wat chocolate ni cumanya kena banyak bersabar la skit klu kita menggunakan chocolate jenis couveture sebab nak kena 'temper' dulu sebelum di mould kan. Jangan kita temper dah la he.. he... Layan je la pic nih....
Ni la rupa cikgunya... murah senyuman he he...
Loose couverture chocolate
Compound Chocolate
Peanut Praline
Perlu banyak practice lagi n perlu banyak lagi soal jawab ngan cikgu su nie... almaklumla klu dlm kelas rasa dah ok tp lepas tuh lupa he he..he.. . Thank you sue. TQ juga kat hubby sebb jaga Mahirah!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
mak aaihh, sedapnya coklat.. terliur2 dibuatnya... ha ha
ajarla stepsnya k.
Post a Comment